עורך דין תאונות עבודה, כלומר מי שעוסק בתחום הנזיקין ובפרט צבר ניסיון בייצוג נפגעי תאונות עבודה (שלמרבה הצער מספרם גדול גם במאה ה-21), מסייע במימוש הזכויות. הייצוג הוא מול המעסיק ו/או חברת הביטוח שלו, ובמידת הצורך גם מול המוסד לביטוח לאומי.

הגשת תביעת נכות למוסד לביטוח לאומי

באופן עקרוני כל מי שנפגע תוך כדי עבודה רשאי להגיש בכוחות עצמו תביעה לביטוח הלאומי ולהתייצב לבד לוועדה הרפואית. בפועל יש לא מעט מקרים שבהם יש הבדל של ממש בין מי שבחר בדרך הנ"ל לבין מי שנעזר בליווי צמוד של עורך דין מומחה לתאונות עבודה. בהקשר זה חשוב לציין שהחוק מקנה לכל אדם זכות להגיע לוועדה רפואית של הביטוח הלאומי עם עורך דין, ועורך הדין רשאי לענות בשמו על כל שאלה שתופנה אליו. עוד כדאי לדעת שלצד תאונות העבודה המובהקות, יש גם מצבים מורכבים כגון מחלה עקב חשיפה מתמשכת לחומרים מזיקים. במקרים אלה מתחדד הצורך בעורך דין מיומן.

הגשת תביעת נזיקין נגד המעסיק / חברת הביטוח

ההתנהלות מול המעסיק וחברת הביטוח היא מורכבת מטבעה, מפני שנדרשת הוכחת רשלנות כדי לקבל פיצוי. בנוסף חברות ביטוח מעסיקות כידוע מחלקות משפטיות שלמות, ולכן אסור להתפשר על איכות עורך הדין שלכם. למעשה, במקרים רבים לאופן שבו מנוסח כתב התביעה השפעה עצומה על התנהלות חברת הביטוח והמוכנות שלה להתפשר ולשלם לעובד שנפגע סכום משמעותי – בכדי לא להידרש למשפט. תביעת נזיקין תכלול לרוב דרישה לפיצוי בגין הפסדי שכר כולל בעתיד, דרישה להחזר הוצאות שונות (מן הסתם אחרי תאונת עבודה ההוצאות מרובות) וכן דרישה לפיצוי בגין סבל נפשי שמתלווה לכל פגיעה פיזית בעבודה. הסכומים המשולמים ע"י המוסד לביטוח לאומי אמנם מקוזזים מהפיצויים המתקבלים מחברת הביטוח, אולם להכרה של מוסד זה בפגיעה ולאחוזי הנכות שקבע ישנו משקל לא מבוטל בתביעות נזיקין מסוג זה.

עו"ד אריק שלו הוא מומחה לדיני נזיקין בעל ניסיון רב בתחום תאונות העבודה, ובהתאם מהווה כתובת לכל מי שמחפש או מחפשת ייעוץ ספציפי של עורך דין תאונות עבודה.